Ideation-sessie: De lantaarnpaal in 2025

21 nov 2019
11:15

Ideation-sessie: De lantaarnpaal in 2025

Maak kennis met een Ideation-sessie: het genereren en beoordelen van ideeën om gezamenlijk een uitdaging bij de kop te pakken.

Er zijn meerdere maatschappelijke ontwikkelingen gaande die de vraag naar palen in de openbare ruimte vergroten. Denk hierbij aan 5G antennes, (beveiligings)camera’s, fijnstofdetectors of oplaadpunten voor de fiets of auto. Hoewel deze palen in functie uiteenlopen, hebben ze één gemeenschappelijke eigenschap: de vraag naar elektriciteit. Zouden deze functies niet gekoppeld kunnen worden aan een reeds bestaande paal? De lantaarnpaal 2.0?
Meerdere infrastructuren komen in dit geval bijeen: telecom, wegen, elektra, etc. Kunnen we als infrabeheerders gezamenlijk werken aan een lantaarnpaal 2.0 die meerdere opties combineert? Hoe ziet de lantaarnpaal in 2025 eruit? Houdt hierbij rekening met de openbare ruimte, de benodigde capaciteit van het elektranet en andere relevante randvoorwaarden.
Als we dan toch bezig zijn, zou zo’n paal niet nog meer functies kan vervullen? Tijdens de Ideation-sessie van Alliander gaan we aan de slag met de lantaarnpaal 2.0. Een Ideation-sessie is een effectieve manier om in korte tijd haalbare en originele ideeën te bedenken. Uiteraard wordt het beste idee beloond met een prijs!